Shamanic Trance Dance

Plesna meditacija. Ples brez meja.

 

Zapremo oči. Začnemo Ognjeni dih. Sprostimo se in dovolimo telesu sledenje ritmom. Plesalec postane ples in potuje brez omejitev  časa in prostora. Ples v transu je potovanje v sebe, v zavest telesa in uma. Podamo se na notranje potovanje raziskovanja svoje teme, senc in svetlobe naše duše.  Naša telesa so izraz zavesti, duha. Naše celice v sebi nosijo spomin, zgodbo naših življenj, življenja naših prednikov.  V procesu gibanja se sprostijo čustva in, z osvobajanjem omejujočih vzorcev in prepričanj, se odstranjuje zmeda in drugi vzroki, ki povzročajo neravnovesja v naših telesis. 
In ko popolnoma ozdravimo telo, srce, um, dušo in duha doživimo svojo celost.

Za udeležbo na plesu ne potrebuete predznanja in plesnih izkušenj. Vsak ritual je samostojen in se lahko priključite v katerem koli terminu. Kljub temu, da si prostor delite z ostalimi, je izkušnja individualna. V prostor vstopite in se prepustite plesu s svojo namero, ki vodi vaš ples v pokrajine, kjer ležijo odgovori na vaša vprašanje.

Shamanic Trance Dance organiziram v Ljubljani in prihajajoči termini v letu 2020 so:
– sobota 22.2.2020
– sobota 9.5.2020
– sobota 13.6.2020
Za posamezne termine se začne zbiranje prijav 1 teden pred dogodkov, se pa lahko (neobvezujoče) predprijavite preko spletnega obrazca in vas pred posameznim terminom kontaktiram za potrditev prijave.

 Kako poteka Trance Dance

Za udeležbo ne potrebujete nobenega predznanja in delavnice se ne povezujejo, tako da se lahko pridrute kadarkoli. Seboj ne potrebujete ničesar, le udobna oblačila za ples (lahko v slojih, da se po potrebi slečete) in plešemo bosi. 

Pomembni elementi plesa v  transu so: bandana, ognjeni dih, namera in glasba.

Bandana oziroma preveza za oči je vaš objekt moči. Veliko naše koncentracije, misli izgubijamo z opazovanjem okolice, s primerjavami in ocenjevanjem. Ne slišimo več sebe. Ko si nadanemo prevezo, si odvzamemo to disktrakcijo. Okrepijo se ostali čuti in zaslišimo sebe, svoje telo, svoje srce. Kot prevezo lahko uporabite najljubšo ruto ali katerikoli drugi pripomoček (npr. maske za spanje), pomembno pa je, da je preveza dovolj široka, da ne kukate spodaj ali zgoraj ter da ne prepušča svetlobe. Če nimate ustrezne svoje preveze, so vsakič na voljo za izposojo tudi v prostoru. Ko se ples začne, ko vsi nadenejo svoje bandane, se jih ne sname do konca. V primeru, da kdorkoli vmes sname bandano, mora, iz spoštovanja do drugih udeležencev, zapustiti prostor in se lahko priključi ponovno na koncu v zaključnem krogu.

Ognjeni dih je poseben način dihanja, s katerim se telo napolni s kisikom, ki je potem gorivo za vstop v trans in ples. Dihamo na začetku preden se prepustimo glasbi, lahko pa se vrnete k dihu tudi kadarkoli med plesom.

Namera je vaš vodič po potovanju. Osredotočena in osebna namera vodi ritem vašega potovanja. Lahko se oblikuje v želji po nečem česar si želite v življenju – opolnomočenje, jasnost, zaupanje, ljubezen samega sebe. Ali pa se usmerite v iskanje smernic za prihodnost, glede službe, projektov, odnosov. Vaša namera je lahko karkoli pri čemer želite podporo, pomoč, več jasnosti. 

Glasba je osnovana na primarnih ritmih, bobnanju, zvokih narave ter vabi telo v ples, v gibanje. Naša telesa znajo plesati, pogosto pa jim omejujemo gibanje zaradi strahu, ker “ne znamo plesati”, “nam je nerodno”,…. Pri plesu z bandano plešete sami s seboj in vse je ok. Nihče vas ne gleda, z nikomer se ne primerjate in prostora je dovolj, da se lahko ponovno spoznate tudi z mehkobo lastnega telesa.

O meni
V ples v transu se sama podajam že od leta 2014, v letu 2018 pa sem se namenila v izobraževanje, da sedaj ta prostor lahko odprem tudi za vas. V letu 2018 sem zaključila izobraževanje na Portugalskem pri Wilbert Alix-u, v letu 2019 pa dodatno še v Španiji pri Zelia Pye in se pridružila globalnemu gibanju Shamanic Trance Dance guard and guardians. 

 

Ritualni Trance Dance na radosten način vodi do fizičnega zdravja, čustvene stabilnosti, mentalne jasnosti, do globljega zavedanja samega sebe. 

 

Pošljite sporočilo, če vas zanima več o Shamanic Trance Dance ali če se želite prejeti vabilo za prijavo na dogodke.

Call Now Button030 768 680